Pages

Labels

*Gluten free* (18) *Keto* (34) *Low Carb* (37) Appetizers (40) Baking Tips (3) Bread (12) Breakfast (28) Cakes (50) Dinner (36) DIY Body Care (2) Dough (2) Drinks (9) Fish (20) For Kids (48) Giveaway (3) Holidays (39) Lunch (44) Meat (31) Raw (9) Russian (114) Salads (39) Sandwiches (8) Side (48) Soups (11) Sushi (4) Sweets (76) Tutorial (14) Vegetables (64)

Thursday, September 6, 2012

Russian Cake Balls {Пироженое Картошка}

These Cake balls  - a very simple dessert, its familiar taste will please any sweet tooth. To translate it in English it will be "Sweet dessert potato". 

Here's how to prepare dessert "Potato".

Ingredients for the dough:
8 eggs
1 cup sugar
1 cup flour
1 tsp vanilla

   Cream:
2 eggs
1 cup milk
3/4 cup sugar
2 sticks butter
1-2 tbs baking cocoa
4 tbs rum or brandy

I like to add nuts in these.

There is a different version of these sweets: you can substitute cream for 1 can sweet condensed milk, 2 sticks of butter, 2 tbs baking cocoa and 4 tbs rum. And for the dough use tea cookies.

For the dough mix eggs with sugar for 10 min. Add vanilla.
Mix in the flour by hand.
Use 9 by 13in baking sheet. Bake for about 30 min on 325F.










Cream:
To make cream beat eggs with sugar until fluffy.
Pour milk in the pot, bring to a boil. 
Add eggs to the milk, stir. Boil for a few min.
Set it to cool in the cold water.
Mix butter until fluffy add cocoa powder.
Add completely cooled eggs to the fluffed butter. Add brandy or rum.
Mix well.
Add  broken pieces of dough.
Mix until its all mixed.
Make shapes of balls or like traditional potato shape. Keep em refrigerated. 
Enjoy with coffee!!! 



4 comments:

  1. Thats sound very good good job Lea

    ReplyDelete
  2. This was my number 1 dessert when i was little. I could eat this everyday! thank you for sharing :).
    Im just being curious, do you by any chance have a recipe for Торт Сказка? My dads birthday in 2 weeks and he really loves that cake. I thought it be cool if I made it but having a hard time finding a recipe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. This is my favorite dessert too:) I found this recipe for Skazka cake.

      Ингредиенты для приготовления торта Сказка:
      Яйцо — 5 шт
      Сахар (с небольшой горкой 5 ст.л. - тесто, 1 стак. - крем)
      Ванильный сахар (1 пакет. - тесто, 1 пакет. - крем) — 2 пакет.
      Мука (с небольшой горкой) — 5 ст. л.
      Масло сливочное — 250 г
      Молоко — 0.5 стак.

      Способ приготовления торта Сказка:
      1.Духовку нагреваем до 250°
      2. Яйца вбить в чашку и взбить миксером, когда масса станет немного пышной, продолжая взбивать, добавлять сахар, смешанный с ванильным сахаром, по ложке, всё взбить до пышной массы (как для бисквита - знаете).
      3. Затем на самой медленной скорости миксера вмешать постепенно по ложке муку. Массу хорошо вымешать. НЕ ВЗБИВАТЬ.

      4. Лист выкладываем бумагой для выпечки, выливаем на него наше приготовленное тесто и разравниваем.
      5.Ставим в духовку примерно на 10 минут. Но духовки все разные, мой немного подгорел, минут 8 бы хватило. В общем, надо смотреть.
      6.Готовый корж вытаскиваем, переворачиваем на полотенце и осторожно снимаем бумагу.
      7.Наш пласт вместе с полотенцем сворачиваем сразу же в горячем виде в рулет - не туго, и даём остыть.
      8. Осторожно разворачиваем рулет, смазываем всю поверхность кремом и опять сворачиваем в рулет. В этот раз я делала шоколадный крем (с добавлением какао). Обмазать верх рулета кремом и украсить по желанию розочками и листочками из крема, окрашенного в разные цвета.
      Как готовится крем:
      Сахар всыпать в небольшую кастрюльку, влить полстакана молока и греть, постоянно помешивая, пока растворится сахар! Яйцо взбить миксером и, продолжая взбивать, тонкой струйкой ввести сироп. Дать остыть до температуры парного молока (чуть теплый). В чашку положить мягкое масло (но не топленое, а мягкое) и размять масло ложкой, затем, взбивая, добавлять порционно наш сироп. Массу хорошо взбить и можно приступать к украшению тортика.

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...